HOZAT BELEDİYESİ KENDİ ENERJİ ÜRETİYOR PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

0

Belediyemizin, Fırat Kalkınma Ajansı’na (FKA) sunduğu “Hozat Belediyesi Kendi Enerjisini Üretiyor “projesi kapsamında belediye binası, su depoları ile sokak ve cadde aydınlatmalarının elektrik ihtiyaçları güneş enerjisiyle karşılanacak. Projemizin ihalesi yapıldı ve yüklenici firma tarafından çalışmalar başladı. Çalışmaların ilk etabında yeni mahalle de bulunan su depolarına enerji sağlayacak güneş panellerinin kurulumu yapılmaya başlandı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Projemizin hayata geçirilmesi ile Belediyemize büyük yük olan Elektrik Faturalarından kurtulacağız. Yenilenebilir güneş enerjisi ile elektrik ücreti, dağıtım firmasına ödenen ücret ve diğer tüm gider kalemleri artık tarihe karışacak. Yaklaşık yüzde 80 kar elde edilen maddi birikim, ilçemizin güzelleşmesi adına yapılacak diğer projelere ayrılacak.

Sosyal Medya da Paylaş