HERKES İÇİN KÜTÜPHANE PROJESİ KAPSAMINDA BİLGİSAYAR YARDIMI

0

Hozat Belediyesi  Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi (HTTM) ve Bill Gates Vakfı tarafından yürütülen Herkes İçin Kütüphane Projesi’ne dahil oldu.

Proje kapsamında Hozat Belediyesi Halk Kütüphanesi’ne toplamda 1 adet dizüstü bilgisayar, 4 adet masaüstü bilgisayar, eğitim ve projelerde kullanılmak üzere 1 adet projeksiyon cihazı ve perdesi ile 1adet de renkli fotokopi makinası bağışlandı.

Herkes İçin Kütüphane Projesi, Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi?nin girişimiyle ABD’deki Bill ve Melinda Gates Vakfı?ndan sağlanan fonla başlatıldı. Proje ile yerel yönetimlere bağlı kütüphanelerde, öncelikle vatandaşların temel bilgisayar ve internet erişimlerine imkan sağlayacak altyapı desteklenerek; e-devlet ve e-belediye hizmetleri başta olmak üzere Internet üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanması, bilgi ve iletişim teknolojileri becerilerinin kazandırılması için gerekli eğitimlerin ücretsiz bir biçimde kamu kütüphanelerince sunulması öngörülüyor. Online eğitimlerin ve çeşitli sosyal konularda eğitimlerin gerçekleştirileceği proje ile toplumun tüm kesimlerinin bilgisayar kullanımını artırmak ve bilgiye erişimin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Sosyal Medya da Paylaş