“Düzenli Maaş Ödüyoruz”

“Düzenli Maaş Ödüyoruz”

-Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, bir buçuk yılda bir buçuk milyon lira borç ödediklerini söyledi ve personele maaşlarını düzenli ödemeye başladıklarını belirtti.

“Belediyenin kısıtlı gelir kaynakları var”

Zaman zaman ilçe dışına gitmesinin eleştirildiğini söyleyen Polat, bunun gerekçesini şu cümlelerle aktardı; “Biz ilçe belediyesiyiz. Kısıtlı gelir kaynaklarımız var ve bu gelirler maaşları ödemeye dahi yetmiyordu. Nüfusu artırarak İller Bankası’ndan gelen payımızı artırmaya çalıştık. Başardık da. Nüfus arttı. Ancak olaylar nedeniyle yine memurlar ailelerini geri gönderdi, insanlar geri dönmeye başladı. Bu da bizi başladığımız noktaya döndürdü. Göreve geldiğim bir buçuk yılda bir buçuk milyon liralık borç ödedik. Doğal olarak para bulmaya çalışıyoruz. Başka şehirlerdeki belediyelerden kaynak bulmaya çalıştık. Görüşmeler yaptık. Hozat’ta oturup bu borçları ödeyemezdim. İl dışına sık sık gitmemin nedeni bu. Üstelik kaynak dışında da getirdiğimiz malzeme oldu. Eğitim materyalleri, bilgisayarlar gibi.”

“Tugay var ama nüfusa dahil değil”

Hozat’taki ’nın nüfusa dahil edilmemesini siyasi olarak açıklayan Belediye Başkanı Celaleddin Polat, bu durumun İller Bankası’ndan gelen payı azalttığına dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı; “İlçede Tugay Komutanlığı var ancak askerler nüfusa dahil değil. Oysa başka illerde dahil ediliyor. Bu tamamen siyasi bir karar diye düşünüyoruz. Biz bu haksızlığın düzeltilmesini istiyoruz.”

“İstendiğinde bu ülkede silahlar susabiliyormuş”

Çatışmalı sürecin yurttaşlar üzerinde ciddi sorunlara neden olduğunu söyleyen Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, yerel yönetici olduğu için bundan etkilenen halk adına ortak sıkıntıları dillendirdi ve şu dikkat çeken cümleyi kullandı; “Çatışmalı süreçten herkes olumsuz etkileniyor. İşsizlik fazla. Boşanmalar arttı. Özel Güvenlik Bölgesi uygulamasından ötürü ilçede odun sıkıntısı yaşanıyor. Bu ülkede istendiğinde silahların sustuğu görüldü. Biz tekrar silahların susmasını istiyoruz. Sürecin çözüm odaklı devam etmesini istiyoruz. Vatandaşlarımız çözüm sürecinde mutlu olmaya başlamıştı. Tekrar aynı noktaya kimse dönmek istemiyor.”