BOŞALTILMAK İSTENEN KÖY VE YAYLARIMIZI ZİYARET

BOŞALTILMAK İSTENEN KÖY VE YAYLARIMIZI ZİYARET

Belediye Başkanımız Celaleddin POLAT güvenlik gerekçesiyle boşaltılmak istenen köyleri yaylacıları ve o bölgede arıcılık yapan vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde dinlemek için bölgeye gitti.
Köy ve Yaylalarda elektrik yok. Yolları bozuk ve belli bir noktaya kadar araç giriyor. Tüm zorluklara rağmen köylerini terk etmeyen yaşam mücadelesini devam ettirmeye çalışan, geçimlerini bulundukları topraklarda sağlayan vatandaşlarımıza iki saatlik meşakkatli bir yolculuğunardından ulaştık.

Yeni baş Karakolu Karaçavuş mezrasında ikamet eden köylüler ve cıvadra ki yaylacılar ile arıcılara ldquo;04.08.2015 tarihinde saat 17.00rsquo;a kadar köyü boşaltın aksi takdirde yaşanacak herhangi bir çatışma durumunda can güvenliğinizi sağlayamayız herhangi bir sorumluluk kabul etmeyizrdquo; diyerek köyün boşaltılmasını istemişlerdir. Köylüler bu uyarı karşısında gidecek bir yerlerinin olmadığını, bulundukları yerin ikamet ettikleri yer olduğunu, ekinlerinin hasat zamanında olduğunu ve her hanenin 300ndash;400 tane küçükbaş hayvan beslediğini belirterek köyü boşaltmayacaklarını belirtti.