MEZBAHANEMİZ RESMİYETE KAVUŞARAK AÇILIŞI YAPILDI

MEZBAHANEMİZ RESMİYETE KAVUŞARAK AÇILIŞI YAPILDI

MEZBAHANEMİZİ RESMİYETE KAVUŞTURDUK
Mülkiyeti ve işletmesi Belediyemize ait olan , 2013 yılında Standartlara uyum sağlamadığı için kapatılan mezbahanemizin eksikleri giderilerek işletme ruhsatı almış ve yapılan açılış töreni ile halkımızın hizmetine tekrar açılmıştır.
Açılış Törenine İlçe Kaymakamız Sayın Hüseyin ÇAM,Pertek Belediye Başkanı Sayın Recai VURAL ,İl Tarım Müdürü Orhan KAYA başta olmak üzere kurum amirleri ve vatandaşlarımızın katılımı ile gerçekleşti.Kesilen kurbanın ardından gelen konuklarımıza yemek ikramı yapılmıştır.
Açılışta konuşan il tarım müdürü Orhan KAYA :”Hozat coğrafi yapısının uygunluğuyla ilimizde hayvan yetiştiriciliğinde ilk sırada yer almaktadır. ilçemizde 2500 büyükbaş ve 41.000 küçükbaş hayvan bulunmaktadır. ilçemizdeki hayvanların kesimleri özel hijyen kurallarına uygun koşularda yapılması için mevcut mezbahnenin gerekli standartlara getirilmesi gerekmekteydi. Belediye Başkanımız çok kısa sürede tüm eksikleri giderdiler.
Kısa sürede çalışmaları tamamlayan Belediye Başkanı Celaleddin POLAT ve Belediye Çalışanlarına gayret ve özverilerinden dolayı teşekkür eder, kesimhanenin onay belgesini vermekten onur duyarım dedi.

Ardından söz alan Belediye Başkanımız Celaleddin POLAT “ 2013 den resmi olarak ruhsatı iptal olan mezbahanemiz yüzünden bölgedeki esnafımız olsun , üreticilerimiz ve halkımız büyük sıkıntılar çekiyordu.Bizler bu sorunun üstesinden gelmek için çeşitli projeler yapıp gerekli yerlere müracaat ettik fakat destek alamadık.Bizlerde Tarım il müdürlüğüne başvurduk.Eksiklerimizi tespit ettik ve belediyemizin kendi imkanları ile Mezbahanemizin onarımını yaptık.Haccp standartlarına kavuşturup, ruhsat almak için başvuruda bulunduk. Bu gün açılışını yaptığımız mezbahanemizin işletmesini resmiyete kavuşturduk.Tüm halkımıza ,üreticilerimize kasaplarımıza hayırlı uğurlu olsun” .dedi.
Hozat Kaymakamı Hüseyin ÇAM “ Tarım ve Hayvancılık anlamında Hozat'a böyle bir tesisin kazandırılması bizleri mutlu etti.Hozat tarım ve Hayvancılık anlamında çok daha iyi noktaya gelecektir.İlçemizde üretime dönük bir çok projemiz var.Organik Nohut üretimi,genç çiftçi vb. Bunlar devam edecek.Bu güzel tesisimizin tüm ilçe halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum".dedi