HOZAT BELEDİYESİ YENİ İLAÇLAMA MAKİNESİ ALDI

HOZAT BELEDİYESİ YENİ İLAÇLAMA MAKİNESİ ALDI

Belediye Başkanımız Celaleddin Polat'ın talimatıyla özelikle yaz aylarında halk sağlığının kötü etkilenmemesi için yeni ilaçlama makinesi alındı.Ucuz maliyetli olan yeni ULV makinesiyle ilaçlama halk sağlığını olumsuz etkilemeyecek. Sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı tüm mahallelerde başlatılacak ilaçlama çalışmalarında kullanılacak yeni ULV makinesi bir çok işleve sahip. Çöp bidonlarının, evlerin, okulların, dere, çöp yatakları ve ahırların vb ilaçlama makinesi çok amaçlı kullanılabiliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Celaleddin POLAT; “Yaz aylarında özellikle şehir içindeki ahırlardan kaynaklanan sinek, sivrisinek ve haşerelerle daha iyi mücadele etmek, halk sağlığı tehdit eden yöntemlerden uzaklaşmak için Belediyemiz kendi imkanları ile son sitem ilaçlama makinesi kazandırdık.Daha önce özel firmalara yaptırdığımız ilaçlama çalışması maliyet acısından belediyemize büyük bir yüktü.Yapılan eğitim ile artık çalışmaları kendi personelimiz yapacak.İlaçlama çalışmalarımız larva döneminden başlayarak tüm yıl boyunca periyodik olarak devam edecek. Aldığımız yeni ilaçlama makinesi suyla karışan ilaçlaULV yapılacak ve halk sağlığını olumsuz etkilemeyecek.Tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.