HOZAT DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARI BAŞLADI

HOZAT DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İlçe merkezimizden geçmekte olan çok uzun yıllardır süregelen, kötü kokuya ve sağlık sorunlarına yol açan Hozat Dersi ıslah çalışmaları başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Celaleddin POLAT: “Hozat Deresini kötü kokulardan, kirlilikten kurtarıyoruz. Ayrıca geçmişte yaşanmış sel felaketinin tekrar yaşanmaması adına önlem alıyoruz. Bu sorunu çözmek için yapmış olduğumuz Hozat Deresi Islah projesi kabul edildi ve çalışmalar başladı.
Gözeler bölgesinden başlayarak Hozat içinden geçen derenin Islah Proje kapsamında:
İstinat duvarları yapılarak Sel ve taşkınlar önlenecek
Duvar üstlerine ek güvenlik korkulukları yapılacak
Dere içinde olmuş çalılıklardan arındırılacak
Zemin tesviyesi yapılıp beton yapılacak böylece tıkanmalar ve birikintilerin önüne geçilmiş olacak.
DSİ 93. Şube Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Hozat deresi ıslah çalışmaları 45 gün içinde tamamlanacak. Bu Projede Büyük emekleri olan DSİ 93.Şube Müdürü Sayın Şahin ATİK’e ve Çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” dedi