MEZARLIK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

MEZARLIK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

İlçemiz Fikri Paşa MahallesiGözeler Mevkii 101 Ada 1 ve 2 parsellerde bulunan, mülkiyeti Metin Taha Emre’ye ait 9480 Metrekarelik arsa geçmiş yıllardan beri mezarlık alanı olarak kullanılmış vatandaşımız bu konuda mağdur olmuştur. Daha önceki dönemlerde karar alınmasına rağmen saygıdeğer hemşehrimizin sorunu çözümlenememiştir. Mağduriyetini gidermek adına bahse konu olan alan, belediyemiz tarafından meclis gündemine alınarak kamulaştırılmasına karar verilmiştir. Oluşturulan uzlaşma komisyonu ile yapılan görüşmeler neticesinde emlak değeri 180.000,00 TL olan bu arsayı Metin Taha Bey büyük bir fedakarlık örneği göstererek 49.959,60 TL Bedel ile Belediyemize satışını yapmıştır. Kendisine Şahsım ve tüm Hozat Halkı adına teşekkür ediyorum.
Celaleddin POLAT
Hozat Belediye Başkanı