DELİ ARZEL MEVKİİNE ALTYAPI DÖŞENİYOR

DELİ ARZEL MEVKİİNE ALTYAPI DÖŞENİYOR

Belediye ekiplerimiz, Yeni Mahalle'de yeni yerleşime açılan yerlerde Kanalizasyon çalışmalarına hız verdi.

Yapılan kanalizasyon çalışmalarını yerinde denetleyen Belediye Başkanımız Celaleddin POLAT; Gelişen ve büyüyen Hozat’ımızda yeni yerleşim alanlarımız açıldı. Bunlardan biri Köprübaşı mahallesi Taner Caddesi TOKİ MEVKİİ Diğeri ise Yeni mahallede Bulunan Deli Arzel mevkidir. Buralarda konut yapan vatandaşlarımız var.Bunlar geçici çözüm ile fosseptik çukurları açarak kanalizasyon sorununu kısa vadede çözmeye çalışmışlardır.
Fakat bizler gelecekte bu alanda yoğun yapılaşmanın olacağını düşünerek alt yapıyı planlı ve ileriye dönük kalıcı bir şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Deli Arzel Mevkinde 300’lük Korige plastik borularla 600 m kanalizasyon hattı döşeniyor. Konut yapacak vatandaşlarımızın rahat etmesini ve sağlıklı olmayan fosseptik çukurlarını kapatarak ilçe ana şebekesine bağlıyoruz.
Bu bölgemiz ilk kez kanalizasyonla tanışmış oldu. Amacımız ilçenin tümünde kanalizasyon sorununa kalıcı ve köklü bir çözüm sağlamaktır dedi.