KAYDIMIZI YAPTIRALIM NÜFUSUMUZU ARTIRALIM

KAYDIMIZI YAPTIRALIM NÜFUSUMUZU ARTIRALIM

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin POLAT, ilçenin 4846 olan nüfusunu artırmak için çalışma başlattı.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin POLAT, yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin en önemli gelirlerinin başında İller Bankasından kişi başına aldıkları para olduğunu belirterek
Özellikle gelişmekte olan küçük belediyelerin gelirlerinin yüzde 85'inin genel harcamalara gittiğini, bu sebeple yatırımlar için fazla ödenekayrılamadığını ifade eden Polat, "Bunun için her geçen gün azalan ilçe nüfusumuzun bir an önce artırılması gerekmektedir. Hozat 'ımızın büyüyüp gelişmesi için yüreğinde memleket sevdası olan tüm hemşehrilerimizin, ülke genelinde ilçemiz adına faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarının kollarını sıvamalarının vakti gelmiştir. Bunun için yapmamız gereken ilk iş, ikametgah adresimizi Hozat'a aldırmak olmalıdır.
Belediye sınırları içinde yaşayan ama muhtar seçimleri nedeniyle ikametlerini köylere alan vatandaşlarımızın tekrar ilçeye kazandırılmasını istiyoruz.
Ayrıca dışarıda yaşayıp yaz aylarında ilçemizde kalan yazlıkçıların ikamet adreslerini ilçemize alma konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz.
Kaydımızı yaptıralım, nüfusumuzu artıralım" kampanyasının 30 Kasım’a kadar yapacağınız kayıtlar değerlendiremeye alınacak ve bir sonraki sene ilçe payımız ve yatırımları önemli ölçüde etkileyecektir.

Ayrıca ikametgâhlarınızı 1. Adres olarak Hozat, 2. Adres olarak şu an ikamet ettiğiniz adresinizi gösterebilirsiniz.
İlçemiz adına hepimizin elimizi taşın altına koyma vakti geldiğini düşünerek, ikametgâhlarınızı taşıma konusunda herkesin gerekli hassasiyeti göstereceğini umuyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.