PSAKD İLE BİRLİKTE MUNZUR GÖZELERİNE ZİYARET

PSAKD İLE BİRLİKTE MUNZUR GÖZELERİNE ZİYARET

26.06.2016 PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Elazığ şubesi Ovacık ilçesinde bulunan Munzur Gözelerini ziyaret etti.Hozat Belediyesininde organizasyon ortagı olduğu etkinlik için Belediyemizce tahsis edilen ücretsiz araclar ile vatandaşlarımız bu kutsal mekanı ziyaret etti.

Böyle kutsal mekanlarda dualar edilip, kurbanların kesilmesinin yöre halkı için önemli olduğunu dile getiren belediye başkanımız Celaleddin Polat,'' Şuanda toplumumuzu bir arada tutan değer yargılarımızve inançlarımızdır.Bir toplumun inançlarını elinden aldığınızda o topluma istediğiniz şekilde yön verebilirsiniz'' dedi.
''Biz doğamıza tapıyoruz''
Bu toplum yüzyıllardır asimilasyona karşı direniyor,dik durmaya çalışıyor. Kısacası bizi var eden bu değerlere sahip çıktığımız sürece hiçbir sistemin parçası olmayacağız ve yanlış dönen çarkların dişlisi olmayacağız. Toplumumuzun bu güzel değerleri ve bu güzel yürekleri bu birlik beraberlik için atıyor bunu var edebilmemiz için biz yerel yönetimlerin toplumun bu değer yargıların önünü açmamız onlara destek vermemiz gerekiyor. Dersimden çıkıp o Ovacığa veya Pülümür'e geldiğiniz de o vadilerin güzelliğini görüyoruz. Dolayısıyla biz doğamızla iç içeyiz, biz doğamıza tapıyoruz. Doğayı tanrının yarattığına tanrının yarattığı canlı cansız her şeye tanrının bir lütfu bir varlığıdır diyerek değer veriyor ve tapıyoruz. Kısacası bu tanrıya verdiğimiz değerdir.
''Munzur'un özgür akmasını istiyoruz''
Dersimin doğasının güzelliği dünyanın sayılı güzellikleri arasında olduğunun da altını çizen Belediye başkanımız Celaleddin Polat,''Fakat görüyoruz bu vadilerin heslerle yok edilmeye çalışılıyor, Dersim de yapılan bir barajın Dersimin havasını nasıl değiştirdiğini görüyoruz. Dersimin havası karasal iklime sahip derin buz gibi suların kuru havasıyla insanın rahat ettiren bir konuma sahip. Bu yapılan barajlarla buranın iklimi, bitki örtüsü hatta hayvan çeşitliliği bile değişikliğe uğrayacaktır. Bu insanlarımızın doğal yaşamına da etkileyecektir, biz heslere karşıyız bu bölgenin doğal güzelliklerinin korunması ve munzurun özgür akmasından yanayız. Barajlara bugünde hayır diyoruz yarında hayır diyeceğiz. Buranın bitki örtüsünü değiştirmeyecek, buranın tarımına elverişli olacak sulama alanları olursa bunlara varız, fakat suların önüne set çekmek, özgür akışını engellerlerse biz buna karşıyız. Dolayısıyla yüzyıllardır katliam gören insanlarımız doğasıyla birlikte katliama uğradı. Ormanlarımız yakılıyor, sularımız barajlarla hapsediliyor insanın olduğu yerde doğal güzellik olur, yaşam olur ve biz bunun mücadelesini vermeye sonuna kadar devam edeceğiz bu anlamda tüm vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz''
Munzur Baba'da mumların yakılıp,duaların edilmesi ve 2 Temmuz'da Sivas anması çağrısında bulunulmasının ardından etkinlik sona erdi.