BAŞKANIMIZIN ANKARAYA GİDEREK GİRİŞİMLERDE BULUNUYOR

BAŞKANIMIZIN  ANKARAYA GİDEREK GİRİŞİMLERDE BULUNUYOR

Belediye başkanımız Sayın Celaleddin POLAT 23-24 Haziran tarihleri arasında Anakaraya giderek Cumhurbaşkanı ve bazı Bakanlıklar ile görüşmelerde bulunacak.

Bu temasların İlk ayağında Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Yusuf COŞKUN‘U Makamında ziyaret ederek ilçemiz ve projelerimiz hakkında bir brifing verdi.
Proje desteği ve Mali destek talebinde bulunan Belediye Başkanımız Sayın Celaleddin POLAT :”Görüşmenin gayet olumlu geçtiğini, ilgili kurumların gerekli yardımda bulunmaları için konun takipçisi olacakları ve gerekli hassasiyeti gösterecekleri nin sözünü aldık”. dedi.

Destek aradığımız projelerden ve eksiklerimizden Kısaca bahsetmek gerekirse;
1-Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Başvurumuzda talep ettiğimiz Çöp Toplama Aracı,Yol Süpürme Aracı,Vidanjör ve Kanal Açma Makinesi,şartlı Nakdi Yardım
2-Spor Toto Teşkilatı Başkanlığından var olan Halı sahamıza ilave tesis binasının yaptırılması.
3-Kalkınma Bakanlığının DAP Bölgesinden Belediyemize ait Mezbahanenin Yasalara uygun hale getirilme projesi.Yaklaşık Maliyet 1.000.000,00TL—eski para ile 1 trilyon
4-Fırat Kalkınma Ajansı “Hozat Belediyesi Yenilenebilir Enerji ile Tanışıyor” isimli projemiz .Yaklaşık Maliyet 1.000.000,00TL—eski para ile 1 trilyon
5-Kültür Merkezi Yapımı
6-Çocuk Oyun Parklarının Yapımı
7-Hozat Temel Altyapı ve Kanalizasyon Projesi İller Bankasında projelendirmiş olup yaklaşık maliyeti 13.000.000,00 Tl –Eski Para İle 13 Trilyon
8-Mezarlıkların Korumaya ve Bakıma Alınması
Ankaradaki Ziyaretini Devam ettiren Belediye Başkanımız Bayram sonrasında Görüşmelerin detaylı şekilde devam edeceğini ve konunun hasasiyet içerisinde takipçisi olacaklarını söyledi.